1a CryptoParty a Barcelona

ISOC-CAT, el capítol català de la Internet Society, juntament amb el COEINF, (Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya) organitza i té el plaer de convidar-vos la primera CryptoParty que es fa a Barcelona.
 
Les Cryptoparties són tallers de divulgació de les aplicacions i programes de xifrat en les comunicacions a Internet, oberts a tothom però especialment als qui mai no les han fet servir
Es fan arreu del món per conscienciar i explicar la necessitat de protegir els nostres ordinadors, dades i controlar la petjada digital a Internet davant possibles intrusions, pèrdua de dades i robatoris o la captació de dades personals que a través de les cookies i el rastre de navegació deixem a Internet.
L’objectiu és aprendre les accions bàsiques per a protegir la nostra identitat digital, les dades i els dispositius (ordinadors, tauletes, mòbils) davant la intrusió, robatori, o recol·lecció de dades personals durant la utilització d’Internet.
Els assistents portaran els seus ordinadors a fi de poder instal·lar, configurar i usar les eines i estratègies bàsiques, amb l’objectiu de poder-les fer servir en el dia a dia i poder-ho explicar i ajudar als qui els envolten.
 
Es per exemple un tema clau per a periodistes que han de protegir les seves fonts d’informació, o desar i analitzar dades sensibles. Però també per a les empreses a fi de dificultar l’espionatge industrial o la pèrdua de dades si es roba o perd un ordinador, i com no pels particulars, a fi de protegir la nostra intimitat a Internet i les nostres dades privades (fotos, informació mèdica, extractes bancaris, etc).
Es un contrasentit que si en la vida diària volem que les cartes vinguin tancades, no protegim a Internet les nostres comunicacions ni el nostre correu electrònic i aquest circuli en obert podent ser llegit, sense que nosaltres ho sapiguem, per qualsevol que l’intercepti. Hem de poder decidir també a Internet el grau de privadesa que volem en cada moment.
 
Quan: 8 de juny, dues sessions repetides: Matí: 10h-13:30; Tarda: 15:30-19h
On: COEINF, Pl. Ramon Berenguer el Gran, 1, Pral 2, Barcelona (metro Jaume I)
Les sessions són gratuïtes i obertes a tothom, no cal haver fet servir mai xifrat, però és imprescindible registre-s’hi per a facilitar la logística i garantir la qualitat del taller.
Us hi podeu inscriure i saber-ne més a: http://cryptoparty.cat

Leave a Reply