Davant de la publicació al BOE del “Real Decreto-ley 14/2019, de 31 de octubre, por el que se adoptan medidas urgentes por razones de seguridad pública en materia de administración digital, contratación del sector público y telecomunicaciones”, ISOC CAT fa pública la seva preocupació i indignació per l’impacte que la seva aplicació pot tenir en els drets i deures de la societat en la que vivim.

Internet ha de ser un mitjà de comunicació lliure, on tothom pugui expressar les seves idees o propostes. “INTERNET ÉS PER A TOTHOM”, EL NOSTRE LEMA, FA QUE LA ISOC DES DELS SEUS INICIS, SIGUEM TREBALLANT PER UNA INTERNET OBERTA, GLOBALMENT CONNECTADA, CONFIABLE I SEGURA PER A TOTES LES PERSONES ( En tot cas, si s’esdevé alguna situació il·legal s’ha de tramitar mitjançant el procediment jurídic adequat.

Internet s’ha construït i ha anat evolucionat durant dècades, basant-se en unes infraestructures i uns serveis de telecomunicacions que permeten la lliure comunicació de les persones.

El control polític d’Internet no soluciona cap problema. Tot el contrari, la imatge que projecta vers la resta del món és contraproduent. En el cas concret de Catalunya i de Barcelona pot comprometre seriosament el seu lideratge tecnològic a nivell mundial amb un impacte molt negatiu tant en l’economia com en la retenció i captació de talent tecnològic.

La limitació en àmbit geogràfic per l’allotjament de dades i servidors redueix la possibilitat d’accedir a les millors solucions tecnològiques, en funció de la innovació, garanties i qualitat del seu producte/servei tecnològic.

Volem fer palesa la nostra preocupació per l’ús i control polític que es vol fer d’Internet i per això reclamem, una vegada més, la neutralitat a la xarxa i l’aposta pel diàleg entre tots els actors per trobar solucions.